Władze

Zarząd LUG S.A. tworzą wysokiej klasy menadżerowie, pasjonaci z ogromnym doświadczeniem w branży oświetleniowej. Wykonując swoje obowiązki członkowie Zarządu kierują się zasadami zawartymi w Dobrych Praktykach Spółek Notowanych w Alternatywnym Systemie Obrotu, Regulaminie Zarządu i Statucie LUG S.A.

W realizacji strategii Zarząd wspiera Rada Nadzorcza złożona z wysokiej klasy ekspertów wielu dziedzin biznesu, którzy sprawują stały nadzór nad działalnością Spółki we wszystkich dziedzinach jej działalności.

Dzięki temu Grupa Kapitałowa LUG S.A. jest zarządzana i nadzorowana przez zaangażowanych specjalistów, w zgodzie z ideą transparentności i poszanowaniem zasad ładu korporacyjnego.

Zarząd LUG S.A.

Ryszard Wtorkowski
Prezes zarządu LUG S.A.
Jest założycielem i największym akcjonariuszem spółki LUG S.A. Z wykształcenia - elektronik. W latach 2002-2007 pełnił funkcję Prezesa Zarządu LUG Sp. z o.o. Po zmianie formy prawnej na spółkę akcyjną we wrześniu 2007 roku, został Prezesem Zarządu LUG S.A. Obecnie jest także Prezesem LUG Light Factory Sp. z o.o., LUG GmbH oraz LUG Lighting UK Ltd. Aktywnie wspiera liczne organizacje integrujące środowisko nauki i biznesu, w tym m.in. pełni funkcję Kanclerza Loży Lubuskiej Business Centre Club i jednocześnie Wiceprezesa Zarządu BCC.
Mariusz Ejsmont
V-ce Prezes zarządu LUG S.A.
Z wykształcenia magister inżynier elektrotechniki. Absolwent Politechniki Zielonogórskiej (obecny Uniwersytet Zielonogórski). Funkcję Wiceprezesa Zarządu LUG S.A. pełni od 31.01.2011r., wcześniej od 2007 roku pełnił funkcję Członka Zarządu LUG S.A. Ponadto pełni funkcję Dyrektora ds. Technicznych i Członka Zarządu w spółce zależnej LUG Light Factory Sp. z o.o.
Małgorzata Konys
Członek zarządu LUG S.A.
Absolwentka Uniwersytetu Zielonogórskiego o specjalności Zarządzanie i marketing oraz studiów podyplomowych z zakresu rachunkowości na Akademii Ekonomicznej w Poznaniu. Ukończyła także studia podyplomowe na kierunku Controlling na Uniwersytecie Szczecińskim. W 2007 roku została Dyrektorem Finansowym LUG S.A. Przekształcenia organizacyjne firmy i utworzenie spółki zależnej skutkowało zmianą stanowiska na Dyrektora Finansowego LUG Light Factory Sp. z o.o. oraz awansem na członka Zarządu LUG S.A , które to funkcje pełni także obecnie.

Rada nadzorcza LUG S.A.

Iwona Wtorkowska
Przewodnicząca rady nadzorczej
Absolwentka Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Zielonej Górze, posiada wykształcenie wyższe pedagogiczne. Zawodowo jest związana z firmą LUG od momentu jej powstania. Początkowo była wspólnikiem w LUG Wtorkowski i Spółka. W latach 2001 – 2007 pełniła funkcję Prokurenta w LUG Sp. z o.o.,a w latach 2003 – 2007 była również Pełnomocnikiem Zarządu ds. ISO. Po przekształceniu firmy w spółkę akcyjną została wybrana na Przewodniczącą Rady Nadzorczej LUG S.A. i nieprzerwanie pełni tę funkcję do dziś. Ponadto jest Prokurentem spółki LUG Light Factory Sp. z o.o.
Renata Baczańska
Zygmnut Ćwik
Eryk Wtorkowski
Szymon Zioło